​Членовете на Общото събрание на Софийския университет решиха проф. Анастас Герджиков да

...
​Членовете на Общото събрание на Софийския университет решиха проф. Анастас Герджиков да
Коментари Харесай

Проф. Анастас Герджиков остава ректор на Софийския университет

​Членовете на Общото заседание на Софийския университет взеха решение проф. Анастас Герджиков да остане ректор на Алма матер. 

Това стана откакто проф. Герджиков ги срещна с претекстовете си да се кандидатира за президент на Република България на съвещанието им през днешния ден, което се е провело онлайн. Той изразил подготвеност незабавно да подаде оставката си, в случай че Общото заседание счита, че кандидатурата му е повлияла отрицателно на Софийския университет.

Членовете на Общото заседание подкрепили ректора и изразили общо мнение, че би трябвало да продължи мандата си, съобщават от Софийския унивеситет.

Общото заседание на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ се организира в сходство с противоепидемичните ограничения в онлайн формат. В съвещанието на висшия групов орган на университета участваха 336 регистрирани участници.

Заседанието се организира при следния дневен ред:

Промени в съставите на комисиите на Общото събрание; Годишен доклад на Ректора за положението на Университета; Годишен доклад за активността на Контролния съвет; Годишен доклад на Университетския публичен застъпник; Попълване на състава на Академичния съвет. След гласоподаване препоръчаната в предварителния дневен ред точка за промени и допълнения в Правилника за устройството и активността на Софийския университет беше отсрочена за идващото присъствено съвещание на Общото заседание. Общото заседание одобри годишните доклади на ректора, контролния съвет и университетския публичен покровител. В идващите дни членовете на Общото заседание ще проведат скришен избор за попълване на състава на Академичния съвет на Софийския университет от квотата на студентите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР